MENY
MARS 2023

Gratis Bingo - Fördelar med att Spela Online-bingo

Online Bingo är den förbättrade versionen av live bingohallar.


Offlinebingo jämfört med att spela bingospel online

Online Bingo är den förbättrade versionen av live bingohallar.

Skrivet av: Elizabeth Davies | Recensionen uppdaterades senast: 17 Aug 2022

Även om tanken på att spela bingo online och bingoklubbar i grunden är mycket likartad, kan upplevelsen av bingo online vara unik jämfört med en riktig bingohall. I båda dessa spel finns det chanser att interagera, men det är denna punkt som kan göra slut på denna debatt.

Den nya uppkomsten av onlinebingo och de rökbojkotter som sker världen över är de viktigaste orsakerna till att de landbaserade bingohallarna minskar. Många sajter har börjat erbjuda bingo de senaste åren, med faciliteter som spel och chattrum. Med tillkomsten av smartphones och andra spännande spelapplikationer har dessutom onlinebingos allestädes närvarande betydelse skjutit i höjden.

Trots hypen kring onlinebingo kan man se många landbaserade bingoklubbar där man fortfarande kan hitta inbitna fans som njuter av själva spelet. Huvudfrågan är dock: Vilka är de stora skillnaderna mellan att spela bingo online och att spela på klubbar nuförtiden, och vad är det som gör bingo online så engagerande?

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bingohallar - det gamla sättet att spela bingo

Människor i en landbaserad bingohall.

Människor i en landbaserad bingohall.

Bingo är ett spel som kräver ren tur. Ändå har det överraskande nog länge varit en ryggrad för de vanliga spelarna. Den främsta expertisen du behöver för att få ett ess i bingo är att ställa in din uppmärksamhet och fokusera på de nummer som ropas ut för att se om de liknar dem på ditt skraplott eller inte. Du skulle höra numret som ropas ut tills någon spelare med liknande nummer förklarar sin seger.

Även om bingoklubbarna förenar en stor grupp åskådare som njuter av att se spelare vinna på ren tur, minskar dessa klubbars ryktbarhet stadigt på grund av bland annat följande orsaker:

 • Skattedeklarationen.
 • Minskning av jackpottar på grund av ny lagstiftning.
 • Landsomfattande rökförbud.
 • En gradvis ökning av spelare som går online i stället för att njuta av det på bingohallar.

En anledning som motiverar spelarna att spela bingo online är att man inte behöver resa till bingoklubbar, eftersom man kan njuta av en liknande upplevelse hemma, framför sina skärmar.

Allt du behöver är en stabil internetuppkoppling, och du skulle hamna i ett hav av bingospel som finns på nätet.

Många bingoklubbar stängdes på grund av skatteändringarna, men spelarna fortsätter att spela bingo online, som erbjuder fler olika bollar, dvs. 75, 80 och 90 bollar.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Skillnaden mellan att spela online och offline

Nackdelen med en bingoklubb är att den ligger på ett bra ställe och att spelarna måste resa för att komma dit, medan du nu, i och med bingon online, kan spela var som helst när det passar dig, om du är ansluten till internet.

Snabbare spel i webbaserad bingo

Nu vet vi den betydande skillnaden mellan online- och offlineversionen av bingo. Men detta är ett känt faktum att båda versionerna ger dig en spännande resa. Omfattningen av var och en är dock helt annorlunda. Onlineutgåvan ser fram emot att ge dig effektiva spel på dina skärmar, medan den fysiska versionen syftar till att ge dig en hälsosam social upplevelse.

Fler alternativ för bingospelare

Oavsett den stora skillnaden i omfattningen av de två versionerna har onlinespelet mycket mer att erbjuda när det gäller variation. Tyvärr kan du bara uppleva 75-bolls- och 90-bollsversionerna i en landbaserad bingohall, medan det finns mycket mer att spela och njuta av i onlineversionen.

Som tidigare nämnts kan den mest framträdande nackdelen med onlinebingo vara att andra aktiviteter som du kunde ha njutit av personligen är närvarande i en bingohall.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Den sociala aspekten av att spela bingo

Att umgås i bingo har alltid varit viktigt

Att umgås i bingo har alltid varit viktigt

Det som fascinerar de flesta spelare att spela i en bingoklubb är att de får en chans att interagera med andra människor. Onlinebingo har dock också övervunnit detta problem genom att införa chattrum för att interagera med varandra. Om du är nybörjare på bingo måste du se till att du blir bekant med en del av det språk som används i spelet innan du går in i bingoklubben, eftersom individer älskar att använda epitet för saker som förekommer i spelen.

Varför spela bingo?

Skämt och kamratskap kan vara en av de främsta anledningarna till att du vill spela bingo, men i allmänhet spelar de flesta människor för att vinna spelet. En annan viktig skillnad mellan online- och offlineversionen kan vara prisvärdena. Du skulle se att de flesta bingohallar räknar antalet köpta biljetter och sedan fastställer en andel av det är som det vinnande jackpotpriset. Prisvärdet kan alltså variera mycket, men oroa dig inte, klubbarna garanterar främst stiliga jackpotpriser.

Å andra sidan kan jackpottbeloppet i onlinebingo få ögonen att slå ut. Den progressiva vinstfunktionen i onlineversionen spelar en avgörande roll när det gäller att definiera jackpottbeloppet. Förhållandet för varje såld biljett fortsätter att addera till jackpotpriset tills någon har tur och tar hela beloppet.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

11 anledningar till att spela bingo på nätet

Anledningar till varför du bör spela bingo på nätet

Anledningar till varför du bör spela bingo på nätet

Under årens lopp har bingo blivit ett känt spel att spela. Med sina många fördelar har spelet fått stor popularitet och uppmärksamhet. Här är alla anledningar till varför du bör spela bingo online!

 • Inget att gå ut! Ännu en regnig eller lat dag? Tja, vem gillar inte spel som man kan njuta av i bekvämligheten av sitt eget hem? Med onlinebingo som en räddare i alla lägen behöver du aldrig oroa dig för att hantera tristess!
 • Spela medan du är ute och reser! Tack vare de uppdateringar som programvaran erbjuder och det faktum att det är enkelt att ha specifika appar på sajterna kan du nu alltid spela dina spel när du är på språng. Det också utan ansträngning!
 • Spel dygnet runt! Inga tidsbegränsningar! Med nya spel som äger rum dygnet runt finns det alltid möjlighet att spela när och hur du vill.
 • Mångfalden av webbplatser. Vem älskar inte ett bra utbud att välja mellan? Med de många sajter som finns tillgängliga blir det finare när du har möjlighet att bestämma dina preferenser. Olika webbplatser, olika spelupplevelser!
 • Ingen betalning! Ett bingospel inomhus/online som ger dig en rolig stund med hög kvalitet och det dessutom utan kostnad! Vad behöver vi mer?
 • Ingen insättningsbonus. Sajter erbjuder en gratis bonus utan insättning när du ansluter dig, vilket ger dig möjlighet att prova på att kolla in sajten och spela spelen innan du förbinder dig till betalning.
 • Ingen rädsla för att gå miste om dina favoritspel! Just det! Du behöver inte oroa dig för att gå miste om något eftersom bingo på nätet låter dig förköpa dina biljetter. Det också med chanserna att vinna automatiskt! Eftersom sajten kommer att känna igen din biljett, så spelar det ingen roll om du kommer ihåg att du loggat in på nätet eller inte. Du kommer automatiskt att vara med och vinna om du har köpt den vinnande biljetten!
 • Spel har gjort det enklare! Systemet finns där för att markera om du har glömt att markera ett nummer. Så om du har köpt den vinnande biljetten är du alltid på den vinnande sidan med fördelen att du kan köpa fler biljetter utan att vara rädd för att missa ett nummer!
 • Bonus för nya spelare. Det varierar från sajt till sajt, med allt annat roligt som det här spelet erbjuder, kommer nästan alla sajter att erbjuda en bonus för nya spelare.
 • Hundratals olika varianter! Ju fler, desto roligare! Med bingo på nätet finns det alltid en mängd olika spel som dessa sajter kommer att erbjuda dig. Från olika versioner till deras unika spel, du kommer att bli glad över att hitta så många alternativ som du inte kan hitta någon annanstans.
 • Chansen att umgås med andra! I och med att bingo är det spel som leder spelarna till att kommunicera och umgås fortsätter denna tradition även på nätet eftersom bingo på nätet ger dem möjlighet att välja chattspel och sociala medier. På så sätt blir gallupen en del av den sociala gemenskapen.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Nackdelar med att spela bingo offline

Här ser vi några offline Bingo-verktyg!

Här ser vi några offline Bingo-verktyg!

Med alla de fördelar och det roliga som bingo online har att erbjuda har spelarna ingenting att förlora! Bortsett från förmånen att kunna spela ett fysiskt/livligt spel.

Möjligheten att spela i hallarna är för alltid lockande och roligt för bingospelare. Men att spela i bingohallar kan också ha några nackdelar.

 • Begränsat utbud - med endast 90-bollspel är utbudet i bingohallar ganska begränsat jämfört med onlinebingo, som erbjuder en mängd olika alternativ.
 • Den levande stressen! Vad händer om det slutar med att du tappar koncentrationen i ett livespel och missar ett nummer? Till skillnad från onlinebingo finns det alltid denna risk att förlora på en potentiell vinst, vilket garanterar din vinst oavsett om du missar ett nummer.
 • Bingokallare - vissa bingokallare kan vara för tysta eller kanske för snabba. Kanske kan du inte tydligt räkna ut dem och det kan leda till att du förlorar. Eftersom spelet är så otydligt är det en hög risk. Dessutom ger det dig inte fördelen att välja ett spel som du gillar på samma sätt som bingo online.
 • Live-spel och kaoset! Det har vi alla upplevt! Med livebingo finns det alltid en chans att ditt samtal går obemärkt förbi eller att förvirring uppstår bland andra. Till skillnad från onlinebingo, som genereras för att känna till de vinnande biljetterna medan de spelas.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Var inte rädd för att prova de live Bingospel som erbjuds online.

Det är mycket vanligt att nya spelare känner sig överväldigade av bingo på nätet. Att lära sig att spela kan tyckas svårt, men det är bara en tidsfråga innan du får grepp om grunderna. De flesta bingosajter erbjuder mycket liknande upplägg, vilket gör det lättare för spelarna att förstå spelet bättre när de väl har besökt några sajter.

De mer betydande varumärkessajterna tenderar att erbjuda andra plattformar till besökarna, vilket gör att de till en början ser knepiga och skrämmande ut. Men bara några minuter som man rotar runt på en webbplats kan få saker och ting att se mycket enklare ut för dig.

Om man håller dessa åt sidan och behandlingstiden för betalningar har onlinebingo få egna nackdelar. Det finns en fantastisk mångfald på alla erbjudanden och du har fortfarande möjlighet att umgås.

Med tanke på de många webbplatsalternativ som du har på ditt bord presenterar vi BETO för att underlätta för dig. Med all vår erfarenhet från landbaserade klubbar i lager har vi lagt allt på att göra de bästa bingoguiderna online till din tjänst. Du kan nu vara säker på att du kan njuta av en rolig Bingo-upplevelse utan att oroa dig för dag/tid eller pengar.

Med en mängd utmärkta webbplatser, unika spel och olika stilar att prova finns det nu inget kvar att vänta på! Ta dina telefoner och kolla in Bingo-recensionerna här på BETO för att hitta den plats som passar just din spelstil!

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Online Bingo-bonus - Kom ihåg att hämta dina gratiserbjudanden!

Online Bingo-bonus - Kom ihåg att hämta dina gratiserbjudanden!

Online Bingo-bonus - Kom ihåg att hämta dina gratiserbjudanden!

Vi älskar alla ett utmärkt bingoerbjudande, och därför är bingosidornas lockande välkomsterbjudanden alltid ett ja från spelare som är ute efter lite gratis erbjudanden.

För att locka till sig nya kunder erbjuder välkomsterbjudandet alltid ett bättre värde än erbjudanden för vanliga kunder. Även med sina skillnader och varianter är de fortfarande för frestande för att motstå!

Vi har sett till att bara lista de bästa bingohallarna med äkta recensioner som du kan kolla in. Så vad väntar du på? Här på BETO kan du läsa mer om bingo online, kolla in recensioner och exklusiva bingoerbjudanden som du kan dra nytta av.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Vanliga frågor om Bingo online och offline

Frågor om skillnaden mellan bingo online och landbaserade spel i bingohallar

Vilka är åldersgränserna i bingopolitiken?

Minimiåldern för spel på internet varierar från land till land. 18 anses vara 18 år ålder i vissa länder, medan andra fortfarande tillåter det vid 21 år. Det är alltid säkrare att kontrollera dina lokala lagar och gå igenom villkoren/policyn för den bingosida du valt att spela på.

Vad är jämförelsen mellan online bingo och bingohallar?

Grundprinciperna är i stort sett desamma, oavsett om det är ett onlinespel eller ett fysiskt spel. Med skillnaderna och fördelarna i åtanke har vi dock alltid bingo online som vinnare.

Vad är bingobonusar?

De obegränsade medel som sätts in på ditt konto för att du ska kunna leka med! De flesta sajter erbjuder nya spelare för att uppmuntra dem att spela och registrera sig och till befintliga kunder som en belöning för deras lojalitet!

Finns det någon skattelagstiftning?

Detta är en annan fråga som vi inte kan svara på eftersom skattelagstiftningen varierar i olika regioner. Men i europeiska länder är det skattefritt om webbplatsen har korrekta spellicenser.

Finns det en chans att jag vinner?

Självklart! Med lite tur och rätt chans finns det alltid goda nyheter för dig. Bingo är ett spel som inte kräver någon strategi eller skicklighet av spelarna, och vinnarna utses slumpmässigt genom de nummer som ropas upp.

Måste jag ladda ner någon bingoprogramvara?

Det är inte nödvändigt. Även om många sajter kräver programvara för att få tillgång till hela sitt spelutbud finns det lyckligtvis också många sajter där du kan spela dina spel enkelt via din webbläsare eller mobiltelefon.